Hoveniersbedrijf RVG Tuinen uit Etten-Leur

06-48113046 info@rvgtuinen.nl

Menu
Gazon onderhoud Etten-Leur

Gazon onderhoud Etten-Leur

Gazon onderhoud Etten-LeurAan een voortuin met een strak gazon zie je of ergens een echte tuinliefhebber woont, want een gazon vergt best veel onderhoud. Gazononderhoud is een kunst die de vakkundige hovenier verstaat. Wilt u ook zo’n strak biljartlaken in uw voortuin of achtertuin? Schakel dan RvG tuinen in voor een perfect gazononderhoud. Waarschuwing: deze dienst kan leiden tot jaloerse blikken van voorbijgangers.

Gazononderhoud: de strijd tegen mos

Het is niet heel eenvoudig om je gazon fris, groen en gezond te houden, dus voel u niet bezwaard als het u zelf niet lukt. Uw grootste vijand is mos en ander agressief onkruid. Gelukkig kunt u hiertegen vechten met een verticuteerhark, maar dit is een vermoeiend klusje. Wij van RvG tuinen komen uw tuin gazon graag mosvrij maken en verwijderen ook ander onkruid. Onze professionele materialen maken dit een relatief eenvoudige klus. Het resultaat achteraf mag er wezen.

De zuurgraad van de grond

Om mosvorming en het welig tieren van ander onkruid tegen te gaan, is het belangrijk dat uw gazon de juiste zuurgraad heeft. Onze hoveniers zorgen ervoor dat uw gazon de perfecte groeibodem wordt voor fris en jong gras. Met speciale grondverbeteringstechnieken bevorderen wij de grasgroei en voorkomen we het groeien van andere planten. Zo pakken we het probleem bij de wortels aan, letterlijk en figuurlijk.

Groen als gras

Als je vraagt wat de kleur van gras is, zal iedereen ‘groen’ zeggen. Toch komen we vaak gele of dorre plekken tegen in veel gazons. Deze plekken kunnen een tal van oorzaken hebben. Vaak is er op het gazon een afgesloten laag ontstaan door plantenresten, die moet worden open geharkt. Soms is het een kwestie van de juiste voeding voordat uw gras weer lekker groen wordt en een andere keer is het verkeerd bemesting of te weinig sproeien. Onze hoveniers zijn net grasdokters. Zij zien aan het gras wat er mankeert en weten precies hoe ze moeten handen om ook uw buren jaloers te laten worden…

Grasmaaien als onderdeel van gazon onderhoud

Nadat al dat mos en die gele en dorre plekken weg zijn, moet het gras ook nog netjes worden gemaaid. Hiervoor hebben we verschillende apparatuur tot onze beschikking, waarmee we elke gazon mooi glad gemaaid krijgen. Al naar gelang de grootte van uw gazon is dit klusje zeker eentje die u beter aan de hovenier over kunt laten. De tuinmannen van RvG tuinen bekommeren zich graag om uw gazon, zodat u er alleen maar van hoeft te genieten.

Hoveniersbedrijf Etten-LeurTuinman Etten-LeurTuinaanleg Etten-LeurTuinonderhoud Etten-LeurHovenier Etten-Leur